söndag 1 maj 2011

THE BRIMSTONE DAYS - "S/T"Som en blixt från en klar himmel slog Malmötrion ner i min själ en kväll på stans bästa hak, Bodoni, tidigt 2010. På scenen huserade flera band under kvällen, men THE BRIMSTONE DAYS är de enda jag minns. Självsäkert, medryckande och samtidigt otroligt samspelat och med egen karaktär. Eufori är det bästa ordet att beskriva bandet live.

Debutskivan då? Att syna trion vid sömmarna blir något av en besvikelse när det gäller sången. Håkan sjunger tokigt bra och har en egen sångmelodi, men eftersom de lagt ribban så högt låter rösten en aning krystad i vissa låtar. Likt ett hormonstint-sleaze-kid på karaoke. Eller tänk dig ett jämrigt KINGS OF LEON. Som tur är, är det även dessa delar som kryddar trions ljudbild med extra Umph! Glöd och inlevelse är ju alltid välkommet.

Skivan bjuder på ett jämt upplägg låtar, musiken är rockklädd i en färgglad och funkig skrud. Det egna soundet hägrar alltigenom, en mix av BABIAN och THE HELLACOPTERS, både när det gäller låtsnickeri och stämning. Min favorit är energiska Sunset där THE BRIMSTONE DAYS tar chansen att visa hela sitt register.


Text: Banesa Martinez
Line up: Håkan Lanz (gitarr, sång), Hampus Hallgard (bas, sång) och Johannes Malmqvist (trummor).
Skivbolag: The Brimstone Days

Inga kommentarer: