tisdag 22 december 2009

WOLFMOTHER – ”Cosmic Egg” ***

På sin andra fullängdare laddar WOLFMOTHER om sitt retrorockiga vapen och skjuter skarpt från första spår. Energin sprudlar och nästintill slukar mig.

Höjdpunkter finns på ”Cosmic Egg” även om de är svåra att ta fasta på. Däremot är vetskapen om att Australiensarna släppt en medelmåttig platta ytterst verklig. I White Feather irriterar den gnäll-gälla sången från Andrew Stockdale fram öroneksem hos mig. Att albumet inte innehåller så många överraskningar är måttligt kul.

Den självbetitlade debuten 2006 glänste med mycket som uppföljaren hade behövt. Lekfullhet, explosivitet, ett nyskapande mod och ödmjukhet. ”Cosmic Egg” blir istället som resultatet av en alltför snabb djupdykning – en kallsup. När titelspåret träder in börjar blodet i mina ådror sjuda. En sorts hundvalpspedagogisktramsdänga fylld av tjyvknep som ”a-a-ah’s”, akustiska gitarrkomp och så den där arenarock sing-alongen. Brr, det är alltför präktigt för att tas på allvar!

Det enda spåret som håller måttet är inledande California Queen. WOLFMOTHER har antagligen fallit av rälsen i och med bytet av två av de tre bandmedlemmarna. Andrew Stockdale är den enda låtskrivaren nu. Nästa gång kanske de återvänder med samma ursinne som fanns i Dimension i 2006. Till dess fortsätter YEAR LONG DISASTER vara mitt substitut.


Text: Banesa Martinez
Hemsida: www.wolfmother.com
MySpace: www.myspace.com/wolfmother
Bolag: Modular Recordings

Inga kommentarer: