tisdag 25 augusti 2009

THE TELSTAR SOUND DRONE - Demo/EP *****

Solkatter, smekningar och sensualism. THE TELSTAR SOUND DRONE från Köpenhamn sköljer ljuva minnesbilder och längtan efter dig. Med både finess och ”trippighet” lyckas de hålla sig på banan utan att falla över.

Musiken låter retro men de nya influenserna hörs också väldigt tydligt. Ljudbilden sticker ut och är allt annat än lättsmälta. Som tur är knivigare än allt på kommersiell radio. Förutom möjligtvis öppnande On Your Back Baby.

Det andra spåret får det att kittlas inombords av sin obskyra kostym på 1 minut och 58 sekunder. Nursery Rhymes tar vid och det doftar PINK FLOYD och BEATLES långt långt bort tillsammans med en djärv stickande sådan från 00-talet. Medryckande Light Around ger dig ett hejdundrandes rus av sin visionära komposition när den flexar sina musikaliska vingar.

När en EP, eller demo för den delen, får betyget 5 av 5 beror det på att den andas ett helhetskoncept. Tanken bakom varje spår och hur de träder in i varandra. Så är det i denna danska trios fall. En röd tråd att följa så att säga. På THE TELSTAR SOUND DRONEs självutgivna EP skippar de tråden och rullar istället ut den blodröda mattan framför lyssnaren.Text: Banesa Martinez
Länk: www.myspace.com/telstarsounddrone
För dig som gillar: BABY WOODROSE, THE FUGS och PINK FLOYD

Inga kommentarer: