tisdag 30 juni 2009

MELAINA - "S/T" ***
"- Melonia, Melonia!", de glada utropen från animerade "Resan till Melonia" (1989) ekar i mitt huvud. Parallellerna till denna innerliga kreation från skånska PennFilm Studio är ganska självklara. Den svenska kvintetten delar drömska scenarion, känslorika stycken och en förnimmelse av godhet med filmen.

MELAINA spelar en alternativ, progressiv och melodiös hårdrock. Känslor flödar, främst mjuka, melankoliska sådana, men även de med aggression och ångest. "-The grey trees are coloured by my grey eyes, and I'm just getting more and more scared of myself" från All over my sight är en del av debutskivans självutlämnande lyrik.

Till nästa gång vill jag ha mer "umpf" i sången och mer jävlarannamma i instrumentens exekution. Men framförallt, en avskalning i genrer. En snävare stig för att bättre kunna uppskatta deras finess.

Men även om MELAINAs sound inte matchar mitt tycke till fullo, så ska det inte tolkas som att kompositionerna är mediokra eller otillräckliga. För de som redan är hängivna stilen kommer nämligen denna platta smälla högt!Text: Banesa Martinez
URL: www.melainamusic.com & www.myspace.com/melainamusic
Line-up: Emil (sång, gitarr), Kristoffer (trummor, bakgrundssång), Micael (gitarr, synth), Niklas (gitarr) och Sami (bas)
Bolag: Music Place EuropeInga kommentarer: