onsdag 20 maj 2009

TRUCKFIGHTERS - "Mania" *****


Till sitt andra album, "Phi" (2007), hade Örebroarna utvecklats i ljusets hastighet från debutalbumets rätt plottriga och trevande ljudkompott till en futuristisk fuzz rock. På det tredje släppet är nu soundet och signumen än mer renodlade och tveklösa.

Om föregångaren var ett musikaliskt ode till jazztobaken med sina tunga och dova spår är “Mania” pionjär åt moder jords ogräs. Ett naturligt och sinnesvidgande alster med dynamiska kompositioner. Som det åttonde och avslutande spåret Blackness. Där är instrumentens dans en trefaldig njutning; smakfull, kraftfull och själfull. Det gör mig fullständigt upprymd!

I ett försök att belysa det tveksamma med senaste skapelsen är det att Ozos stämma stundtals låter som Jocke Bergs (KENT) lealösa.

Med hela 13 minuter tar Majestic stor plats på albumet. Ett välförtjänt utrymme som får mig att baxna av välbehag när mullrande instrument tornar sig uppåt med hjälp av mina högtalare. Efterföljande Monster är ett bedårande och djärvt spår. Med sin framträdande akustiska gitarr och härliga stämning tar den snabbt plats som det självklara ljudspåret till sommaren 2009.

När skivor som "Mania" får fritt spelrum känns livet fulländat. Ge dig hän du med!


Text: Banesa Martinez
Skivbolag: FUZZORAMA Records
För dig som gillar: FU MANCHU, TOOL…
Release: 22 maj

Inga kommentarer: