måndag 25 maj 2009

GOD DETHRONED – Passiondale ***


De har hängt med länge nu, holländarna i GOD DETHRONED. I snart 20 år har bandet släppt skivor innehållande mestadels jämn och kvalitativ Death Metal, med stänk av den mörkare sidan. Aldrig har det ordentliga genombrottet fallit riktigt fullt ut, men det har heller aldrig blivit platt pannkaka.

Kronjuvelen ”Ravenous” (2001) är en milstolpe i bandets historia, delvis tack vare fantomtrummisen Tony Laureanos medverkan, och kommer aldrig petas ned från piedestalen av bandet själv, men nya ”Passiondale” känns i alla fall som en god konkurrent mot det nederländarna presterat på senare år.

Skivan, vars lyrik behandlar första världskriget ur en objektiv åskådares ögon är bäst när det trampas på gaspedalen och den typiska GOD DETHRONED-känslan, med Henri ”The Serpent King” Sattlers riviga och något utdragna sång svävar över musiken. Givetvis finns det utrymme för gnällspiken också, och tro mig det är inte helt obefogat!

Det är av tre anledningar helt ofattbart att bandet väljer att blanda in vanlig sång mellan dödsrosslingarna:
1: Det låter skit.
2: Det är töntigt.
3: Det kommer inte att tillföra några nya, unga och lättflirtade fans som vill tapetsera sina pojk/flickrum med poster där bandets nunor står i fokus.

Betyg ***
Text: Manne Påhlsson
Länk: http://www.myspace.com/villavampiria

1 kommentar:

Metalnallen sa...

Tjena! Vill ni läka min "systersida" till Metalnallen också, så länkar jag er där med?

Sida är Metalnallen´s Dagens (http://metalnallen.blogg.se/dagens)