fredag 24 april 2009

KAMCHATKA – “Volume III” ****På sitt tredje släpp snickrar den svenska powertrion vidare på bron från jammets ö till den klassiska rockens fastland.
Det är främst i Confessions och Outnumbered som KAMCHATKAs fabulösa kärna återfinns. Utsökt uppbyggda med hårda och samtidigt mjuka komponenter tar spåren med lyssnaren till glittrande låtpartier. Gitarrsolona träder in och målar ett känslospäckat musikaliskt porträtt.

Det speciella med KAMCHATKA är just deras uppfinningsrikedom och ett till synes hänsynslöst utforskande av rockens gränser. Men visst slår det fel på några spår. Milt sagt. På See och speciellt Wood vill jag faktiskt bara trycka på mute. Inte nog för att de tveksamma uppläggen får mig att rodna, upplevelsen blir helt enkelt bara tam och fylls av för många onödiga svängar.

Den något intetsägande Pathetitc framhäver ändå tillsammans med ess som Confessions essensen av denna Varbergspluton. En fingertoppkänsla som främst ligger i gitarrliret och arrangemangen.

Att ta in "Volume III" är att våga lyssna in ett fantasifyllt alster. Där det tveksamma i alla fall är intressant. Dessutom bubblar en förståelse för bandets musikaliska mission ständigt upp till ytan hos lyssnaren. Tvekar du på ifall detta släpp är något att satsa på? Då övertygar det sjunde spåret Sorg dig om de mentala försprången du kan åtnjuta i KAMCHATKAs sällskap. Även avslutningen med en suverän cover på THE ALLMAN BROTHERS BAND Whipping Post är en njutning likt en glass i solskenet.

Text: Banesa Martinez
Lineup: Thomas Juneor Andersson (sång & gitarr), Roger Öjersson (sång & bas) och Tobias Strandvik (trummor)
URL: www.myspace.com/kamchatkasweden
Finns på Spotify: Japp!


1 kommentar:

Peter sa...

Dom spelar på hellbar i sundbyberg 19 december se www.gotohell.se