lördag 18 april 2009

Brutal Truth - Evolution Through Revolution ***Den snygga “kaosstjärnan” som pryder konvolutet på nya BRUTAL TRUTH-given är allt annat än missvisande.

Veteranerna är tillbaka i gammal god stil och kaos råder alltjämnt. Det känns tryggt! Att kvartetten prejar kritiker och annat löst folk åt helvete långt ned i diket råder det ingen tvekan om och att mångsysslaren och ledargestalten Dan Lilker börjar pusha de 50 är skulle man inte våga gissa.

Bandet känns ungt, hungrigt och lekfullt. Knepet att bunkra upp med rejäla mängder Marijuana så fort det ska till att spelas in nya vax må vara en sak att tvista om, men att bandet hävdar att det aldrig skulle kunna få till en så snabb och vansinnig platta utan denna (långsamma) substans i omlopp är ren och skär humor i mina ögon.

Men visst går det undan och visst är det stökigt, precis som sig bör, även om det för min räkning gärna hade fått vara lite punkigare på sina håll. Sammanfattningsvis det bästa som bandet skitit ifrån sig sedan 1994 års ”Need To Controll”. Applicera känslan av att hela Tre Kronors A-trupp skrinnar in på isen, som idag bytts ut mot din rygg, så förstår du att det bitvis kan göra rätt ont att lyssna på BRUTAL TRUTH 2009.

Betyg: ***

Text: Manne Påhlsson

Bolag: Relapse

Länk: www.myspace.com/brutalfuckingtruth

Inga kommentarer: