måndag 30 mars 2009

UNION SQUARE - Making Bets In A Burning House**

Är MTV-punkens förbannelse här? Tänk dig att den vedervärdiga musikkanalens alla pop/punk-akter ingår i en helig allians; fjantarna i JIMMY EAT WORLD, ”überradikala” GREEN DAY och jordens mest vedervärdiga musiker i GOOD CHARLOTTE. Frågan är om inte UNION SQUARE skulle passa in någonstans här? Bandet säger att de inte hittat några artister i Sverige förutom MILLENCOLIN att se upp till. Kanske har de blickat för mycket på sina genrekollegor på andra sidan ankdammen?

Bandet spelar i en genre som ger mig tarmvred och redan är urvattnad. Däremot är Falkenbergarnas behållning att de är bättre än sina genrekollegor. Det är inget fel på UNION SQUAEREs intentioner. De sliter och kämpar men förutom några enstaka lyckoträffar som i Deceit och Breakout, faller debuten på för många stolpskott och är för slätstruken för att jag ska hitta något större intresse. Ett punkarnas pojkband ungefär.

Det är slagkraftiga och så där poppigt punkiga refränger avlöser annars mediokra riff. Som om MILLENCOLIN hade haft en bakfull och oinspirerande dag i studion (eller som de nu verkar ha allmänt på sistone).

”Making Bets In A Burning House” kan te sig lurigt farligt till en början på grund av allt tonårsuppror. Men bakom den svarta sneda luggen, ögonbrynspiercingen och kajalpennan finns en osäker liten tonåring som inte vill annat än att bli accepterad av sina föräldrar.

Betyg: **
Text: Tomasz Swiesciak, 2009-03-30
Länk: www.myspace.com/unionsquare
Bolag: Warner Music

Inga kommentarer: