onsdag 4 mars 2009

SIX FEET UNDER – Death Rituals **


En gammal minnesbild dyker upp i mitt huvud. Den består av tanken på att sitta i en festivalcamp och envist spisa tuff musik på en kassettbandspelare, trots att dess batteri sjunger på sista versen. Ungefär så låter ”Death Rituals”, väldigt träskig och långsam, men inte på ett snyggt Doomigt sätt utan bara på ett trist och intetsägande.

Christ Barnes (Känd från CANNIBAL CORPSE, som väl ingen kan ha missat vid det här laget) och hans manskap har kört fast. Det enda som imponerar en smula är Barnes förmåga att gå ner väldigt lågt i sitt sångregister. Ett register som med handen på hjärtat inte är vad det en gång var. De ljusa och höga tonerna kan räknas på en Vietnamveterans fingrar och detta bidrar inte direkt till att skivan känns mindre platt och intetsägande.

Hade snubbarna i SIX FEET UNDER lagt ned hälften så mycket energi på att snickra ihop intressanta låtar som att tala sig varma om sitt röka, så hade albumet kunnat vara en kraft att räkna med, men tyvärr. Det mest häpnadsväckande är att det fortfarande, så här långt in på 2000-talet, finns de som tycker att det känns tufft och snyggt att låta en dödskalle pryda ett skivomslag.

Betyg: **
Text: Manne Påhlsson
Bolag: Metal Blade
Länk: www.myspace.com/sixfeetunder

3 kommentarer:

sweet sa...

också rätt underligt att det fortfarande finns vuxna människor som inte vet skillnad på "dem" och "de"...

lasermanne sa...

Man höjer även på ögonbrynen inför folk som inte börjar en mening med stor bokstav.
Slarvfel säger jag. Jag orkar dock inte ändra, för jag har inga administrativa behörigheter till sidan.

Vill du bli recenserad? vinn@rockharder.com sa...

Anonyma sötnosar tack för dina skarpa glasögon. Missa inte storbokstav nästa gång, annars kanske felstavningsvargen kommer och biter dig med sina rabieskäftar. mvh red d