torsdag 26 mars 2009

NERVOUS NELLIE - Ego & the id ****
De båda brödraparen skapar en tillflyktsort på sitt andra släpp. En sorts mental oas för nedfrysta och vårlängtande själar. Bilden på konvolutet är bara en försmak av det levande sound skivan rymmer. Glädjestormen du rycks med i känns varken påtvingad eller pretentiös.

Mycket skiljer NERVOUS NELLIEs alster från mediokra pop-, rock- och folkakter. Ta exempelvis deras rättframhet som hade kunnat låta flamsig. Djupet som hade kunnat yttrat sig överdrivet. Och musikens enkelhet som lätt hade kunnat bli den sortens innehållslösa dravel vi dagligen blir matade med.

Det som talar emot "Ego & the id" är att den inte riktigt behagar rockern. Utan är mer åt myshångel, och stundtals sövande. Men, även om det är tar emot att skriva det, musik behöver ju inte alltid vara distad.

Tangle to unwinds storslagna pianospel är en laddad enhet som förmedlar en bitterljuv känsla. Med nästan samma frigörande kraft som QUEENs Dont stop me now drar Ever so slight fram allt som är gott. Piano, svävande metalliskt gitarrplock och en lyrik som nästan är helande.

Med höbalsromantik och fingertoppskänsla skapar kvartetten en ljuvlig sorti med Sweet one. Det är sådant som tänder begäret att sätta skivan på repeat. Ta chansen att få din välbehövda uppladdning i det ruskiga svenska vädret med denna värmeterapi!Text: Banesa Martinez
Länk: www.myspace.com/nervousnellie
Line up: Henrik Jonzon (sång, gitarr), Andy Johansson (trummor), Magnus Johnson (gitarr, sång) & Sebastian Johansson (bas)

Inga kommentarer: