måndag 9 mars 2009

DOLLHOUSE - Rock 'N Roll Revival *****
Det förra albumet slängde direkt av sig kläderna och stirrade på dig med längtande ögon vid sängkanten. "Rock 'N Roll Revival" drar istället ut på din längtan och ger dig mer valuta för din passion. Lite mognare, mer spretigt och inte lika polerat. Men ändå detta totalt magnifika DOLLHOUSE.

Gospelldoftande
Let It Shine, outröttliga Still Got Soul och hjärtskärande Last Night är alla värda sina minuter i guld. Njutningen sitter i samspelet mellan röst, basgångar, gitarrslingor och det stolta skinnplågandet. En till synes perfekt symbios som killarna uppvisar genom hela skivan.

De må ha trappat upp tempot ännu ett jack på denna giv. Den nyinvigda kanske till och med misstänker att den blivit mekaniskt uppspeedad. Men
Sittin' In This Room ger dig mer tyngd och kantigare riff. Och mina tänder skallrar av välbehaget som det osande gitarrliret skapar där THE SOLUTION möter JOHNNY WINTER. För fulla muggar sjunger jag med i frasen " - I need a healer!".

Till detta släpp klarar de sig själva utan producenthjälp av
Nicke Andersson (ENTOMBED, THE HELLACOPTERS) så det känns riktigt härligt att de lyckas ta sig ännu ett snäpp framåt. Folk borde ta mig fan vallfärda till studion och låta Storagatan bli ett nytt Abbey Road!Text: Banesa Martinez
URL: www.mc5.org/dollhouse & www.myspace.com/rockandsoul
Line-up: Chris Winter (sång, gitarr), Marcus S Davis (trummor), Carl Bringeland (gitarr) & Johan Rick (bas)

1 kommentar:

chris winter sa...

http://theroyalrendezvous.blogspot.com/