måndag 16 mars 2009

Sleeping dervish - S/TDet här är riktigt blödigt Amerikanskt, fast tydligen svenskt. Tremannabandet håller till i Sveriges Hardcore-hjärta Linköping. Men i Linköping föds tydligen inte bara härjande moshpit-kids utan även blödiga poprockers som gör allt för att låta som Incubus. Jag tänker inte skära av dom hälsenorna denna gången, för detta är deras första studioinspelde demo.

De bjuder på tre väl producerade låtar där första spåret Star skulle passa in på MTV bland andra ointressanta förmågor. Där av skulle dom säkerligen vara förmögna att harva ihop en skara förvirrade fjortonåringar som fans, men det tilltalar inte mig ett dugg.

I både första och andra låten lyckas dom iallafall få till refrängerna tillräckligt bra, men sisa låten break yourself out är lika blek, frånstötande och tillintetsägande som min egna spegelbild efter att ha spenderat huvudet i toalettstolen en Söndagmorgon.

Sleeping dervish sätter normen för band som harvar runt på småstads-"basement-tävlingar" utan gage och med 99% säkerhet kommer dom inte längre än så.

Betyg: **
Text: Lisa bünger
Bolag: osignat
Länk: www.myspace.com/sleepingdervish

Inga kommentarer: