onsdag 4 februari 2009

Crucified Barbara – Til death do us party


Fyra år efter debuten laddar denna punkinfluerade hårdrockscombo om med en odysse av blytungariff. Spelglädjen är uppskruvad till max och med hjälp av producenten Mats Levén har bandet fått ett något maffigare ljud utan för den delen förlora charmen. Under några svettig veckor i maj förra året spelades denna uppföljare in i Solna med hjälp av folk från såväl Clawfinger som ikonerna Meshuggah.

När självaste Phil Cambell från Motorhead lägger lite gitarrlicks på stänkaren Dark Side stämmer personkemin maximalt. Hur mycket hjälp bandet än tar, fastnar jag för deras envetna styrka att alltid vara sig själva, och inte vridas med i de senaste årens succe som debuten och de otaliga turnésvängar bidrag till. Att medlemmar har fötterna stadigt förankrade i den svenska metallsjälen gör att jag utan tvekan kan dela ut fullpott till denna partyplatta. Adrenalinet i mina vener pumpar till max och luftgitarrspelande ser jag inget slut på.

Hail Yeah!
Betyg: *****
Text: Daniel Robertsson
Länk:
http://www.myspace.com/crucifiedbarbara
Tidigare publicerad i Situation Stockholm 2009

1 kommentar:

Metalnallen sa...

Såg InFlames i gbg för några år sen, då var Sepultura och just Crucified Barbara förband, och tycker verkligen inte de var något att ha!