lördag 8 november 2008

OCTANE GYPSY - "Tough luck mile" EP **Hollywoodbaserade OCTANE GYPSY är ett tvåmannaband som frontas av Eleanor "Swede" Goldfield. En härligt bluesig touch i rösten ger henne goda grunder för att utveckla en utomordentlig sångförmåga.

Sedan starten har färskingarna försökt musicera med storheter som GUNS N ROSES, AEROSMITH och MÖTLEY CRÜE gnistrandes i ögonen. Dessvärre når dom inte vidare högt på EPn. För mycket av gurglande sång och osynkade instrument blir dessvärre de långhårigas fall.

De fyra spårens rock i klassisk tappning förlorar i kraft för varje lyssning. En slapp och något oengagerad gitarr i Save me och sången som mer är ojande än konstaterande. Vid tredje spåret möts vi av en cover på ROLLING STONES Honky tonk woman. Lite krystad. Lite svajig. Lite plottrig. De tar helt enkelt inte hem det.

Molnen skingras dock en aning i och med Rebel's highways helgjutna solo. Men det följs återigen upp av rösten som nästan kan misstas vara från en full COURTNEY LOVE. Något som får det att klia likt en ischias epidemi över min kropp.

Jag misstänker att Eleanor inte riktigt vågar avfyra sina egna kanoner utan vill passa in i en viss sångmall. Förutom polering av sång och gitarrens driv bör de fokusera på att hitta en otroligt grym trummis som kan ge dem den där extra skjutsen. Jag är helt övertygad om att duon kommer omgruppera och överraska nästa gång.

Text: Banesa Martinez
Finns på: www.myspace.com/octanegypsy & www.octanegypsyband.com
Line up: Brian Scott (gitarr) och Eleanor Goldfield (sång)

Inga kommentarer: