måndag 10 november 2008

CALLEJON ”Zombieactionhauptquartier” **

Ett tyskt screamo/zombie/deathcoreband bildat 2003 som jag inte riktigt vet om jag ska ta på allvar. När sångaren Bastibasti väljer att sjunga på modersmålet blir det bara så pass skrattretande att jag helt enkelt väljer att se detta som en plojgrej. Och de gör det på nästan hela plattan. CALLEJON väljer till och med att köra zombietugget på tyska som den alltid lika påfrestande voiceovern på promon.

Sjunga om zombier när det finns mer allvarsamma ämnen...

Men det finns kompositioner som påminner om en guldera; någonstans i mitten av 90-talet, i en svensk stor kuststad och som fött brinnande flammor, drakinspirerade riddarakter, politisk ADHD och mörkt lugn. Bland alla gutturala kråkväsen och fjordinspirerande blastbeats finner lyssnaren även mer moderna inslag, typiska dagens metalband. De enerverande balladerna och rent sjungna refrängerna vittnar om att bandet känns lite kluvet i sin image. Fortsätt istället att köra på med tvåtaktstugget och i ett bpm på 280. Där har CALLEJON sin styrka. Nu blir det bara en blodig köttgryta av allt möjligt.

Fast å andra sidan blir då bandet bara ännu ett i raden av akter med suffixet ”-core” så det är kanske jag som borde ändra uppfattning?

Text: Tomasz Swiesciak
Betyg: **
Bolag: Nuclear Blast
Länk:
http://www.callejon.de/

Inga kommentarer: