tisdag 30 september 2008

VOLBEAT - "Guitar Gangsters & Cadillac Blood" *


Tredje släppet börjar riktigt lovande. Introspårets gitarr-plockande och slides drog minnet till vida väster slätter och mentalt djup. Men innan skivans hälft var kommen blev det, som Peter Harryson brukade yttra så målande; oliiidligt!

Danskarna beskriver sin musik med "Metallic pop ROCKNROLL with a touch of the 60's melodic tunes". Fast egentligen förkroppsligar albumet essensen av James Heatfields (METALLICA) mest skreviga sångmanéer. Redan i sjunde spåret We gör det pinsamma och vattniga innehållet situationen ohållbar. Deras desperata vilja av att slå brett daskar dig till irritation.

Låtarna fumlar sig fram i ett hopplock av alternativa och kommersiella musikupplägg. Men saken är den att kvartetten kan sina instrument och tekniken bakom komposition. Då finns det ingen ursäkt för att de väljer att låta som kopior. Att någon på allvar skulle kunna digga detta verkar lika avlägset som Pluto.

Skivan erbjuder i alla fall möjligheter att tillämpa överlevnadsstrategier. Som "Man måste ha det dåligt för att veta när man har det bra”. VOLBEAT slösar helt enkelt med tid som någon Idol-tvåa säkert hade använt bättre.

Betyg: *
Text: Banesa Martinez
Hemsida:
www.myspace.com/volbeat
Bolag: Mascot

Inga kommentarer: