onsdag 3 september 2008

VENOMOUS CONCEPT – ”Poisoned Apple” ****Gammal vänskap rostar aldrig, det kan Shane Embury (NAPALM DEATH) och Kevin Sharp (BRUTAL TRUTH) gå i god för. För snart 20 år sedan knöts en vänskap som lade grunden för vad VENOMOUS CONCEPT handlar om idag, frenetisk och pissförbannad Hardcorepunk med en dos Grindcore.

Att snacket om att lira in en platta tillsammans inte blev verklighet förrän 2004, är bara charmigt och ett gott tecken på att det ibland är bra att skynda långsamt.

Andra fullängdsvaxet är så äntligen här och veteranerna, vars sättning även inkluderar andra i sammanhanget välkända filurer i form av Danny Herrera (NAPALM DEATH) och hans namne, med efternamnet Lilker (BRUTAL TRUTH, NUCLEAR ASSAULT) sätter upp en rejäl käft! Det är inga duvungar vi snackar om här och trots att Emburys glesa mittbena idag är bredare än hans röv, så står sig ”Poisoned Apple” oerhört väl mot 2000-talets konkurrenter och bandet knäpper de flesta på näsan. Under en knapp halvtimme hinner man dela ut inte mindre än 17 onda sparkar i skrevet, vilket är precis lagom.

Jag känner framförallt att det är oerhört skönt med en vasst, skitig och illa polerad ljudbild när marknaden annars vimlar av ”lyxgrind” och överproducerade alster.

Betyg: ****
Text: Manne PåhlssonBolag: Century Media
Hemsida: http://www.myspace.com/venomousconcept

Inga kommentarer: