tisdag 16 september 2008

TOTAL CHAOS – “Avoid All Sides” ***Riktigt så festligt vet jag inte om det är att lyssna på lite för tung tuppkams-punkrock, med ett avstannande och lite bakåtsträvande sound.

Problemet är att det som kunde göras i en studio igår, kan vilken klåpare som helst få till hemma i lägenheten, rent produktionsmässigt alltså. Att ”Avoid All Sides” är satt på tape hemma i basisten DeDes kokvrå betvivlar jag starkt, och varför skulle bandet medvetet sträva efter att låta skit?

Det är lite här skon klämmer. Jag tjatar gärna om ljud och produktion, men hävdar med bestämdhet att detta är en viktig del av en skivas trovärdighet. Det behöver inte låta bra, huvudsaken att låtmaterialet och ljudbilden fungerar tillsammans.

Det TOTAL CHAOS visar upp i låtväg håller fortfarande måttet. Man har varit en del av scenen sedan 1989 och har en egen identitet, med pogvänlig och testosteronosande punksväng, men ljudet känns på tok för mycket NY-hardcore för att skivans helhetsbild ska kännas klockren. Jag är lite obekväm, ungefär på samma sätt som att traskar runt i sprillans nya stålhättekängor. Men lugn, de inbitna fansen lär nog trots allt gå ut och kicka lyktstolpar för att slita in sina skodon, med TOTAL CHAOS i lurarna.

Betyg: ***
Text: Manne Påhlsson
Bolag: People Like You Records
Hemsida:
http://www.totalchaospunx.com/

Inga kommentarer: