måndag 8 september 2008

BRANT BJORK - Punk Rock Guilt ****


Denna sjätte soloskiva spelades in i december 2005 och ryktena om varför den fått ligga osläppt är många. När du lyssnar på låtar som Lion One är steget inte så långt ifrån hans magiska verk 50 Million Year Trip (KYUSS, 1992). Det handlar egentligen inte om en viss stil eller genre. Det kvittar nämligen i vilken konstellation BRANT förekommer. Snubben levererar organisk rock varenda gång.

Titelspåret Punk Rock Guilt är däremot bottennappet, den tenderar att hålla sig till en upptrampad liten cirkel. För lite av det goda och för mycket av det tveksamma. Inte kass, men drar ner betyget när den känns menlös i sitt utförande.

I This Place (Just Ain't Our Place) kommer min hjälte tillbaka med fräschare melodier. Sådana som färdas med hår på armar och gungande huvud. Detsamma gäller i Born To Rock. En len, avslappnad pipa till den smittande texten. Kantad av mjuka gitarr och basslingor.

På "Punk Rock Guilt" finns samma variabler som du redan avgudar i resten av ökenrockarens mer än 20 delade diskografi. Den bär på en sorts mental frihet, som hämtad från gunget i det softa livet. Inget konstlat eller pretentiöst. BRANT BJORK personifierar det ärliga med rocken. Att det är en fusion. Att den bör användas för att fylla ett högre mål. Vilket? Det återstår att se.

Betyg: ****
Text: Banesa Martinez
Bolag: Low Desert Punk
Releasedatum: 26/05/2008
Hemsida: www.myspace.com/brantbjork & http://www.brantbjork.com/

Inga kommentarer: