torsdag 15 maj 2008

RAID “Wating For Winter EP”

Det är 80-tals revival all over again! Med thrashiga influenser och ett sound som härstammar från årtiondets musikaliska högkonjunktur spelar dessa unga förmågor sin egen tolkning på groovig och melodisk muskelmetal. Från rivet i METALLICA till det melodiösa i QUEEN.

När riffandet i Darkened Sun kommer igång och lyriken griper tag om mitt inre förs tankarna stundtals till ett känslosammare TESTAMENT. Faktum är att influenserna är många utan att det på något sätt skapar ett splittrat intryck. RAID är duktiga på att inte sväva ut alltför långt i periferin. Bandets största behållning är Erik Grönwalls högpitchade stämma. Killen imponerar i de höga registren och ger mig gåshud när han tar i så han nästan spricker.

Under titelspårets första minut piskar Amit Mohla dammet ur trummorna. Argt och koncist. Ännu mer aggression i denna stil tack! Samtidigt undrar jag om det inte finns något känt Bay Area-band som saknar ett lead för i Mind Game är det snudd på varning för låtstöld.

På med nitarna och lädret, men en kompromisslös inställning till musicerandet är RAID på god väg att skapa sig en egen identitet.

Text: Tomasz Swiesciak, 2008-05-14
Bolag: Osignerat
Länk: www.myspace.com/raidsweden

Inga kommentarer: