måndag 19 maj 2008

NIGHTMARE - "Genetic Disorder" *


De franska slashasarna är nu uppe i sin sjätte fullängdare med denna "Genetic Disorder". Ett kalas med klyschig heavy metal som dessvärre visar sig vara en mardröm.Debuten skedde 1984 med "Waiting For The Twilight” och följdes av "Power Of The Universe" året därpå. NIGHTMARE tog sedan en mystisk fjorton år lång paus som slutade med EPn "Astral Deliverance". Återföreningen hölls på konsertarenan Le Summum i Grenoble och avkomman blev millennieskiftets dubbelalbum "DeLIVErance".

De långhåriga musikerna öser ur sig känslolösa låtar med frontmannen Jo Amore i spetsen. Men allt som bandets ex-trummis förmår är en sorglig mix av BRUCE DICKINSON, RONNIE JAMES DIO och MICHAEL KISKE. Skivan är producerad av Fredrik Nordström (Fredman Studio) som även gjort sig skyldig till att producera bottennappet HAMMERFALL. Var är känslan? Var är substansen?

Medellängden på över 4 minuter per låt genom albumets tolv känns bara onödigt. I slutet verkar ändå musiken och dess utförande bli bättre. Men vid det laget har jag sedan länge tröttnat på kvintetten. NIGHTMARE skulle däremot kunna göra kometkarriär som coverband.

Text: Banesa Martinez
Bolag: Regain Records

1 kommentar:

HammerFall Fan sa...

Hallå???!!!
Bottennappet HammerFall??? Vad exakt menar du med det??!! HF är fan något av det bästa som detta land spottat ur sig!