onsdag 28 maj 2008

CATARACT ”S/T” ***

Som ett schweiziskt klockverk tuffar CATARACT på med sin metalcore utan att ta ut svängarna nämnvärt för varje nytt släpp. Stagnation? Ja, inte är det nyutveckling i alla fall. CATARACT är som världens bästa husfru. Du vet att hon kommer stå i köket när du kommer hem från jobbet. Hon kommer aldrig att tjata på att du är sen och alltid välkomna dig med ett leende. I viss mån en väldigt trist husfru för den som är mer äventyrlig och impulsiv av sig.


Detta är machomusik skapad av machokillar i en machovärld. Den självbetitlade femte fullängdaren skulle lätt kunna vara soundtracket till alla killars våta dröm; ett sexpack magrutor, svulstiga biceps och fagra soldatfruar som väntar villigt hemma i sängkammaren. Lyssna bara på Tonight We Dine In Hell för att förstå kopplingen till filmen ”300”.

Men visst har det smugit in sig lite nytt under huden på adrenalinstinna CATARACT. Istället för att bara mangla på i tvåtakt finns en del melodiska utsvävningar bandet inte kört med tidigare. Resultaten blir en klart godkänt platta med få, om än några överraskningar.

Betyg: ***
Text: Tomasz Swiesciak 2008-05-28
Bolag: Metalblade


Inga kommentarer: