måndag 26 maj 2008

AGENT KOOPER - "S/T" ***


Det finska bandets nästkommande är en fembitars EP till juli. Kanske är det för att visa vad nya trummisen Jake McMullen går för. På den självbetitlade debuten drar i alla fall AGENT KOOPER fram folk och indie pop/rocken. Ett tolvspårigt hopkok av fröjdsamma melodier och bitterljuva slingor.

Trion kommer igång på tredje spåret 'Drunken Lullabies'. De accelererande instrumentmattorna reser sig likt breda halmbalar under en het sommar himmel. När så ett munspel slinker in i de sista sekunderna tar det låten till vackra höjder. Utsökt! Allt eftersom ’Tonight’ betas av bygger sångaren upp en kunglig styrka. Och in kommer balarna på nytt. Med feta gitarrer och läckra handklapp. Innan första vändan på refrängen klingat av rodnar jag av välbehag.

Visst - den tolvspåriga debuten är ett sömnpiller till 75 procent. ’I've had it’ är tex lite tafatt i sitt uttryck och ’Baby Blue’ ylig. Men de övriga 25 procent är verkligen något att rekommendera.

När trion återvänder från sömnlandet i de två sista spåren görs det med järngrepp. Temposkiftningar och en bombastisk avslutning - sicket lyckopiller!

Betyg: ***
Text: Banesa Martinez
Hemsida:
www.myspace.com/agentkooper
Bolag: Fast Freddie Productions 20080530

Inga kommentarer: