måndag 28 april 2008

ORIGIN – Antitesis ***Kan man sin ORIGIN, vet man vad väntar en. Käftad till marken igen!

Få band, om ens något låter som denna akt. Lyssnaren möts av en ljudmatta som närmast kan jämföras med modernare Black Metal, dock inte musikaliskt, utan snarare känslomässigt. Bandet fullkomligt äter sina lyssnare. Gitarristen Jeremy Turner, är tillbaka efter en utflykt i ORIGIN-klingande UNMERCIFUL, ett band han ingick i tillsammans med bland andra den flinke trummisen James King, vars namn finns att hitta på föregående plattan ”Echoes of Decimation”.

James är idag ute ur bilden, ersatt av en herre vid namn John Longstreth, som piskade skinnen i bandet så sent som på 2002 års ”Informis Infinitas Inhumanitas”. Ja, bandets medlemsbyten är en invecklad historia, men inte i samma grad som dess musik och i slutändan tycks det kvitta vilka namn som på papperet utgör detta amerikanska vansinne till Death Metalband.

ORIGIN anno 2008 är en mer polerad historia än tidigare. Bättre producerad kanske vissa anser, personligen saknar jag den mer mekaniska, karga och vassa ljudbilden som tidigare utgåvor fört med sig.

Detta, samt avsaknaden av riktiga kioskvältare som ”Reciptrocal” och ”Endless Torture”, öppningsspåren på föregångaren, gör att ”Antithesis” inte klarar av att stjäla förstaplatsen i bandets backkatalog.

Betyg: ***
Text: Manne Påhlsson
Bolag: Relapse
Hemsida: http://www.myspace.com/origin666

Inga kommentarer: