onsdag 9 april 2008

HELLSONGS - "Hymns in the key 666" ****


HELLSONGS är trion du kanske hörde under sena 2006 med den förvånande covern på IRON MAIDENs 'Run To The Hills'. Förvånande på grund av sin minst sagt lågmälda tolkning, eller "loungemetal" som bandet säger.

"Hymns in the key 666" är en tio-bitars hyllning till några av hårdrockens stora namn. Vad sägs om TWISTED SISTERs 'We're Not Gonna Take It' som fjäder-lätt ballad byggd på gitarr, piano och mjuk sång? Befriande soft och naket. När nu de gamla klassikerna får en uppfräschning låter det faktiskt inte så knasigt eller onödigt som man kan ana.

Orkestern lyckas mest tack till Harriet Ohlson's underbara stämma och sångmanér. Hon fullständigt golvar mig med en sprudlande 'Symphony Of Destruction' (MEGADETH) som varken snålar på glädje eller energi. Känslan av total hängivelse och respekt inför klassikerna ger ett välpolerat resultat. Skivan kan funka till relax, arbetet, fest, i bilen eller när din avkomma har svårt att somna.

Göteborgarnas 'Thunderstruck' (AC/DC) är mycket cool. Lugn och stilla till en början. Energisk och i det närmaste gospel-doftande i slutet. Det är en sån låt som hade kunnat passa på en trevlig uteservering vid havet. Maskrosornas frö-knoppar farandes med vinden, medan trion fridsamt musicerar på bryggan nedanför.

Betyg:****
Text: Banesa Martinez
Hemsida:
http://www.hellsongs.com/
http://www.myspace.com/hellsongs
Bolag: Despotz Records
Line-up: Harriet Ohlsson (sång), Johan Bringhed (piano) & Kalle Karlsson (gitarr)

3 kommentarer:

Golfer sa...

Jag fick den igår och hr idag lyssant igenom den åtskilliga gånger. Skön platta!

Golfer sa...

Här kommer ett tips i samma stil. Paret Pipo och Elo arrangerar och framför Dream Theaters musik akustistiskt.
http://pipoelo.free.fr/welcome.php

Kim sa...

Jag föll pladask! Tack för en bra recension. Hoppas det är okey att jag hänvisar hit från min blogg.