onsdag 23 april 2008

DANKO JONES - "Never Too Loud" ***


Enkel, säker rock med kvicktänkta texter är vad DANKO JONES leverat.

På många sätt gäller detsamma för "Never To Loud". Men jag inser snabbt att det egentligen är Herr Jones’ silkeslena, angränsande Phil Lynnot (THIN LIZZY), röst som gör grov-jobbet. På femte fullängdaren går den kandensiska trion en mer lättsmält väg. Mycket pumpande rytmer men ändå lite löjligt, tveksamt och inte fullt så övertygande.

Min första upplevelse av skivan var från singeln ’Take Me Home’ på radio. Hade det inte varit för att frontmannens distinkta röstförmåga dök upp någon enstaka gång mellan allt mjukis-gnäll, hade jag aldrig gissat rätt. Det lät mer som ett amerikanskt collegerock band. Lite bonig buskis.

Andra bullar blir det däremot i ’Your Tears, My Smile'. Ett rappt energiknippe som bidrar med lekfullhet och musikalisk dynamik. Det stadiga fästet i bandets diskografi får dom utmärkande dragen i låten att blomstra. ’Something Better’s hypnotiska sångharmonier och ’Forest For The Trees’ mustiga gitarr gör även dom till fynd.

Alltför många låtar på ”Never Too Loud” förbluffar med pubertala texter som får lyssnaren att undra om det är på allvar. ’Let’s Get Undressed’ börjar t.ex. riktigt starkt men blir som de närliggande spåren vattnig och meningslös i längden.

Betyg: ***
Text: Banesa Martinez
Foto: Daniel Robertsson på Nalen 2002
Bolag: Bad Taste Records
Hemsida:
www.myspace.com/dankojones


Inga kommentarer: