måndag 31 mars 2008

OPHIOLATRY – ”Transmulation” ***


Efter ett snabbare möte med sydamerikanerna i och med Relapsesamlingen Brazilian Assault från 2000, där OPHIOLATRY tillsammans med fyra andra band försvarade landets färger (bandet medverkade med debutdemon ”Opposite Monarchy”) har jag faktiskt inte hört en ton. Att dela utrymme med gäng som NEPHASTH, ABHORRRENCE och MENTAL HORROR är ingen lätt uppgift när det gäller att vinna lyssnarens gunst och bandet föll väl i glömska.

Två fullängdare och en split senare så står tredje plattan ”Transmulation” färdig.

Ett något stökigt och onyanserat låtmaterial kan skönjas i den ganska stereotypa Brassedödsen, så några genomlyssningar krävs för att bitarna ska falla på plats. Att börja tjata om KRISIUN, REBAELLIUN och de andra landsmännen känns överflödigt, då alla brutala akter från landet tycks influera varandra och låta därefter. Den intresserade förstår vad jag menar.

De renrakade skallarna i trion får nöja sig med lillebrorpositionen tyvärr, då det lilla extra saknas och de 16 spåren bitvis framstår som ständiga upprepningar. Att skinnpiskaren ”Dog” valt att med en tatuering föreviga sin religiösa ställning i form av ett pentagram i pannan är dock inget annat än true! SARCOFAGO skickar grattistelegram!

Text: Manne Påhlsson
Betyg: ***
Bolag: Forces Of Satan
Hemsida: http://www.ophiolatry.org

Inga kommentarer: