onsdag 19 mars 2008

DEGRADEAD – Til Death Do Us Apart ***


Thrashig, melodisk death metal, ungefär så som thrashig, melodisk death metal lät i Sverige för en tio år sedan. Stockholmsbaserade DEGRADEAD klingar dock mer väst än östkust, om vi nu måste slita ut den gamla geografiska jämförelsen ytterligare.

Merparten av IN FLAMES medlemmar har haft ett finger med i spelet då ”Til Death Do Us Apart” sattes i IF STUDIOS med herrarna bakom spakarna. Spår av just IN FLAMES behöver man inte vara arkeolog för att gräva fram även i musiken.

Turligt nog har man vridit tillbaka tiden till 90-talet, då göteborgarna fortfarande levererade kvalitativ dödsmetall med melodi och där hämtat inspirationen. Största skillnaden är att DEGRADEAD gagnat sig av tyngre och mörkare byggstenar i sitt låtsnickrande, men ibland börjar man faktiskt undra om Anders Fridén och grabbarna gjort mer än bara rattat ljudet.

En inte allt för vild gissning är att gruppen kommer locka till sig lika många fans som folk som spottar på dem. Personligen tycker jag det är en lovande debut, om än väl lättsmält.

Betyg: ***
Text: Manne Påhlsson
Bolag: Dockyard 1
Hemsida: http://www.degradead.com

Inga kommentarer: