fredag 28 mars 2008

4LYN - "Hello" **


Four loud, young nobodies, så valde 4Lyn att kalla sig när de vid millennieskiftet ansåg att bandnamnet Headtrip var för vanligt. Sedan starten 1995 har tyskarna, trots sin genres allt sinande popularitet, hållit sig ovanför ytan. Bandets melodier har även figurerat i reklam för Renault och i filmen "XXX" ("Triple X", 2002)."Hello" är egentligen en viktig skiva.

Viktig i avseendet att den är ett stort larmljus i hur andefattig och lättsmält en musikproduktion kan bli i jakt på nästa kommersiella fynd. Jag kan inte tro att detta kan passa en "riktig" musiklyssnares smak. Hur lite musik måste man i så fall upplevt? Bara det gamla vanliga kommersiella mediatugget från NRJ? Jaha, då förstår jag. Men det är hursomhelst bara en förklaring - ingen ursäkt för de som köper den här sortens typiska MTV-musik.

Sista spåret på ”Hello” står ändå ut bland de andra nio. Cowboy är som en LIMP BIZKIT hybrid med ticks. Pumpande, rappratandes, och med bakgrundsgitarrer som kör sin egen grej. Bäst skulle den nog passa bland småtimmarna i Sveriges Radio’s gamla program ”Nattliv". Då som klichén "den riviga ungdomslåten".

Att 4LYN redan har 4 skivsläpp i ryggen förbryllar!

Betyg: **
Text: Banesa Martinez
Homepage: www.myspace.com/4lyn
Bolag: Rodeostar 28 januari

Inga kommentarer: