söndag 17 februari 2008

ZICO CHAIN - "Food" **


ZICO CHAIN låter som THE VINES uppstoppade i en GUNS 'N' ROSES dräkt. De många utmärkande dragen från NIRVANA och QUEENS OF THE STONE AGE sänker britternas sound. Tomt, ihåligt och utan något eget bidrag.

Ollie Middleton’s enformiga percussion på inledande 'Pretty Pictures'. Chris Glithero’s opersonliga sång med Kurt Cobain (NIRVANA) och John Garcia (KYUSS) på tungan. Förutom det sätter också den ljumna klangen av Paul Frost's gitarr käppar i hjulet för bandet och känns då lika spännande som en ovig limbodansare. Musikens syfte verkar som bortblåst och lyckas ens inte röra till det inom mig.

Lusten att upprepa skivan blir till en tung existentiell börda i denna version. Att skivan skulle vara den bästa som går att finna, känns mycket avlägset, när gruppen här staplar fram med alltför vidlyftiga galonbyxor.

Jag misstänker att emo, sleaze, skate och punkkidsen kan gilla det. Lite synd är det ge de en skev syn av artisteri och musikalitet. Visst kan man spela musik utan tydligt syfte - men då ska musiken likt vatten runt en ål fullständigt övertyga om att den är vital. Inte något som ”funkar” bara för att den har rätt jeans.

Låt dig inte luras!

Betyg: **
Text: Banesa Martinez
Bolag: PIAS Recordings

Inga kommentarer: