onsdag 27 februari 2008

MONSTER MAGNET - "4-Way Diablo" *****


Bandet som rättfärdigar dina inre drivkrafter är tillbaka. Flashigt och pråligt men bär ändå en anda av ärlighet och mognad. Genom att avtäcka demonliknande plågor med säker blick, visar sig MONSTER MAGNET dra till sig stora skaror hängivna fans.

Vokalisten Dave Wyndorf ger prov på sin bästa röstförmåga någonsin på "4-Way Diablo". Hungrig och redo att ge sitt allt. Som prov på hans fängslande begåvning har svassande 'Solid Gold' följande kaxiga lyrik;

"...Now there's very few things in life
That can ever stop me cold
And heaven just comes on down
When you take off your clothes..."


Annars bidrar även 'No vacation', 'Cyclone' och 'A Thousand Stars' till att stilla mitt enorma begär. På New Jersey rockarnas sjunde album strängsmiskar Ed Mundell sina gitarristkollegor på fingrarna. Som köttet i MONSTER MAGNET har han talangen att leverera förlösande och rykande gitarrsolon som får både dig och mig att vilja konvertera till Mundellism, om det nu finns något sådant.

I en intervju efter överdosen på receptbelagda mediciner 2006 säger frontmannen att det är dags att rikta fokus från det utdragna turnerandet och istället se till att skapa mer musik. Smaka på den!

Du har ingen ursäkt - köp!

Text: Banesa Martinez
Hemsida:
www.monstermagnet.net
www.myspace.com/monstermagnet
Bolag: SPV/Steamhammer
Line-up: Dave Wyndorf (Sång), Jim Baglino (Bas), Bob Pantella (Trummor) & Ed Mundell (Gitarr).

Inga kommentarer: