torsdag 7 februari 2008

I HATE SALLY - "Don't Worry Lady" *


Benämningen "ordbajs" passar in när det handlar om I HATE SALLY, fast då som "tonbajs".

Sedan begynnelsen 2001 har de likt osäkra tonåringar skiftat både inriktning och medlemmar. Från den inledande punktrion till metallkvintett och sedan vidare till dagens fyramannaakt med kryddor av såväl hardcore, punk, metal och thrash.

Promobladet beskriver texterna på "Don't Worry Lady" som något alldeles extra, låttitlar som exentriska och att bandet ligger bland top namnen i dagens extrema musik. En sak är jag säker på och det är att jag håller inte med!

De grova dragen i I HATE SALLY tilltalar mig, visst. Men det känns dock för pubertalt och posigt. Likt ett barn som skriker fram sin vilja - svidande odrägligt. Vid de ljusa stunderna kan sångerskan Dee Prescott likna Brody Dalle (THE DISTILLERS). Men rösten låter snabbt och på tok för ofta pretentiös och förlorar dragningskraften.

Kanadensarna misslyckas till råga på allt med att skapa något sammanhang i sin musik. Den flyter liksom inte. Det är mer som stora block, placerade efter varandra. Visst kan de spela på sina instrument, men det låter bara tråkigt och innehållslöst.

Lika kul som TV-brus.

Betyg: *
Text: Banesa Martinez
Bolag: Density Records

Inga kommentarer: