onsdag 12 december 2007

MOONSPELL – ”Under Satanae” **


Att gräva fram en bunt gamla låtar från urminnes tider (”All existing pre-Wolfheart songs”, som det heter), damma av dem och spela in dem på nytt med lite nya arrangemang, tycker de gamla portugiserna är en utomordentligt bra idé. Jag blir inte förvånad över min egen reaktion, som känns som ett spontant ”Varför?”

Att TWISTED SISTER gjort en nyinspelning av ”Stay Hungry” visar prov på brist på självrespekt och självdistans, riktigt så illa är det inte med MOONSPELL, tack och lov för det, då ett sådant klavertramp hör hemma på en 100-höjdare-lista!

Mini-albumet ”Under The Moonspell” från 94 och demotapen ”Anno Satanae”, släppt året innan, är vad plattan innefattar. Dessutom har bandet rotat riktigt djupt i säcken och plockat upp mer obskyrt material i form av ”Serpent Angel”, plattans enda riktiga behållning, en låt som skrevs under bandnamnet MORBID GOD redan 1992.

”Under Satanae” är kanske kul för folk som inte är speciellt bekanta med bandets rötter och har svårt att hitta tidigt material i fysisk form, samt för die hardfansen att begrunda, analysera sönder och jämföra med originalet. För oss övriga ter sig det hela som en måndagsförmiddag, alltså helt onödig!

Betyg: 2/5
Text: Manne Påhlsson
Bolag: SPV/Steamhammer

Inga kommentarer: