måndag 17 december 2007

DEMIRICOUS - Two (Poverty) **


Kerry King lär gilla bandet och visst kan SLAYER placeras in i samma mening som DEMIRISOUS, av fler anledningar än just det faktum att den bitige gitarristen diggar vad han hör. Inspirationen till bandets andra album (One (Hellbound) från 2006 företräder Two (Poverty) hämtas nämligen från såväl Thrash, som svenskklingande kängpunk rockigare Deathmetal och nyare sortens Metal. Utöver SLAYER så hör man ibland spår av bland andra S.O.D och även WOLFPACK då och då. Ett och annat stänk av snabb-snabb grind klämmer man in här och där dessutom.

Låter det som en skön blandning? Ja, varför inte?
Amerikanerna tycks dock ha lite svårt för att få helheten att gå ihop, det blir på tok för spretigt och osammanhängande, resultatet hamnar någonstans mellan onyanserat och jobbigt, vilket väl knappast kan ha varit tanken när man satte sig för att snickra ihop låtar.

Grundstenen utgörs på det hela taget av midtempo-Thrash vilket jag personligen inte är någon större anhängare av så det är trots allt tur att man försöker göra något mer än så då och då, även om resultatet som sagt inte alltid blir det bästa.

Producenten Erik Rutan ligger bakom ljudet och min åsikt är att han sköter biffen bättre för band med en mer teknisk inriktning. Här känns trummorna för konstlade och övertriggade för att passa in i låtmaterialet.

Betyg: ** (2/5)
Text: Manne Påhlsson
Hemsida:
http://myspace.com/demiricous
Bolag: Metal Blade

Inga kommentarer: