onsdag 28 november 2007

TRUCKFIGHTERS - "Phi" *****


- Aj Aj Kapten! På med 3D-glasögonen, vi är på väg in i hyperrymden.

Vilken lycka! De svenska fuzzarna drar verkligen fram på nya fullängdaren "Phi". Kraftfullt och orkanlikande övertygar de som när de stod på scen i Malmö under våren, på turné med FU MANCHU och VALIENT THORR!

TRUCKFIGHTERS har ett originellt sound där de utmärker sig med grova blytunga bas- och gitarrslingor. Uppföljaren är svårlyssnad till en början då den är så dov och mörk. Fast till skillnad från debuten "Gravity X" (2005) är detta släpp jämnare och djupare i stämning, med volym förändringar som gör ljudlandskapet tredimensionellt.

Min nya idol Paco sköter sitt slagverk med stor kontroll och talang. På långköraren 'Chameleon' visar han med kraft och noggrannhet att percussion eller skinnplågande både kan explodera och plana ut. Allt detta ackompanjerat tillsammans med både tung och melodiös fuzz. Gud så majestätiskt!

Ytterligare låtar att älska är väna 'Dysthymia' vars fantastiska gitarrer får mig att stelna. Även lysande riffen i 'Slacken' får min inre röst att slutligen skrika - 'Fy f*n vad bra!'.

Som en knivskarp egg skär kvartetten genom verkligheten och uppvisar en mystisk tyngd.

Text: Banesa Martinez
Bolag: FUZZORAMA records 20071008

1 kommentar:

Anonym sa...

FETT!!

Håller med, sjukt bra platta. Rekommeneras starkt.