måndag 26 november 2007

THE SOULSHAKE EXPRESS - "Heavy Music" ***


Den svängiga upplevelsen THE SOULSHAKE EXPRESS bjuder på är lockande som en populär låt på radion. Lite tjatig och catchig men irriterande i längden. De är riktigt bra men kan inte alltid följa upp sina utsvävingar. Det passar liksom inte ihop helt jämt och behagligt.

Förutom spåren 'Perfect Combination' och 'Cognitive Dissonance' så är det tydligt att rockkostymen de valt behöver växas i. Karlstadbandets smått ogreppbara sound sträcker sig från RAGE AGAINST THE MACHINE till THE HELLACOPTERS. Jag vet inte varför men det låter lite omoget. Jag får intrycket av att de vrider ut så mycket som möjligt ur guldklimparna de plockat fram ur den vida floran. Som tur är ger trummisen Joakim Eriksson bandet den grövre tonen och är rätt felfri.

Problemet kan ligga i David Eriksson's röst. Den har grymma variationer men när det går från skrovligt till ljust och hjälplöst blir det en smula odrägligt. Känsloväxlingarna gör att det låter lite ytligt och själlöst. Jag saknar djupet, det återhållsamma förförandet och den röda tråden.

Betyg: ***
Text: Banesa Martinez
Bolag : Bad Reputation 20070915

Inga kommentarer: