fredag 12 oktober 2007

VANITY BLVD - Share My Pain ** (Singel)


Våren 2005 bildades glamrock bandet VANITY BLVD som består av fyra Avesta-bor som redan hunnit avverkat Sweden Rock. Frontfiguren Cindi lägger mer krut på halv wailandet än uttalet vilket gör sig tydligt i hennes woh-oh-uu-ooo-oh's. Bäst hörs just frasen 'Share my pain', något som passar typen som inte har så höga krav på sin musik. Mer än att hon mumla sig fram till refrängen som sedan yttrar sig våldsamt och tydligt, oftast alltför snabbt.

Produktionen känns uttorkad på roliga överraskningar. Men det är Cindi's röst som ger VANITY BLVD ett eget sound, annars hade låten lika gärna kunnat vara en förprogrammerad mp3:a till mobilen.

Jag uppmuntar inte på något sett utvecklandet av den svenska glamrocken för hittills har den bara visat sig bestå av kopior som vill leva andra bands livvstil. Precis, det verkar handlar om en livsstil och inte något speciellt med musiken som måste ut. Jag blir misstänksam. På samma sätt som med människor som bara gör saker för pengarnas skull.

Att Ryan Roxie (ALICE COOPER) personligen sett till att bandet fått en skivinspelning gör nog en och annan nyfiken. Ärligt talat tycker jag bandet skall hoppa över Ryan i fortsättningen och trycka på gaspedalen själva för han tillför allt för lite. Rock on!

Betyg: ** (2 av 5)
Text: Banesa Martinez
Hemsida: http://www.myspace.com/vanityblvd

Inga kommentarer: