onsdag 10 oktober 2007

MAN MUST DIE ”The Human Condition” **


Scottlands motsvarighet till köttfabriken Scan stavas MAN MUST DIE. Något säger mig att rutinerna för hygien inte hålls lika rigida som i Sverige. Det handlar nämligen inte om någon fin konserverad köttprodukt i lyxig förpackning och med KRAV-märkning, utan den fulaste dödsmetalen ditt magsystem förmår att smälta.

Om Pulp Fiction eller Full Metal Jacket vore en musikalisk skapelse, vore de ”The Human Condition”. Här sparar det nämligen inte på det verbala krutet utan diverse grammatiska böjningar av ordet ”fuck” präglar lyriken genomgående. Promobladet säger ett dödsmetallens Slayer. Jag håller inte med. Vokalistens högoktaviga tillmälen för tankarna istället till en smutsig engelsman vid namn Dani.

Ibland blixtrar de kjolbeklädda krigarna till. Det hörs på frihethymnen Waster. Past the Point gör mig istället hyperaktiv då skinnpiskaren John gödslar blastbeats som en slaktare från helvetet. Klimaxen i all rens nås i avslutaren Suicide Gene. En fem minuter lång musikalisk styckning.

The Human Condition är glaset i din babymat. Det är soundtracket till galna kosjukan. Från och med nu föredrar jag vegetariskt.

Betyg: **
Text: Tomasz Swiesciak 2007-09-27
Bolag: Relapse Records **
Länk: myspace.com/manmustdie

Inga kommentarer: