måndag 1 oktober 2007

Forever In Terror - "Restless in the tides" ***


Dessa fem killar, knappt fyllda tjugo, häpnar med sin musikalitet som visar sig vara lika utmattande som att gå en boxningsmatch mot sig själv. "Restless in the tides" är en resa in i riktigt hänryckande och melodiös death och thrashmetal med texter som matchar den dynamiska aggressiviteten.

'Shameless Crucifixion' är en brutal och slående låt som övergår till smekning då två spröda akustiska gitarrer plötsligt tar över och ger den ett bitterljuvt slut. I samma klass ligger även köttkvarnarna 'Destroy Us' och 'In the face of the Faceless'.

Men! - det debuterande Ohio bandet bjuder dessvärre på en vidrig chock i spåren 'The Chosen One', 'Im Not Afraid of Tomorrow' samt 'All Left Drowning'. På samma bestialiska sätt som killen på omslaget behandlas känns det när en styggelse till röst entrar arenan. Med gnällighet i LINKIN PARKs anda, angränsande till college rockäckel förstör numetalsången den coola upplevelsen och ger unken eftersmak.

Tack vare Nick Borukhovsky's brillianta trummor lyfter skivan till godkänd när chocken lagt sig. Styggelsen tyder på dåligt musikaliskt omdöme och jag ber om dess frånvaro till nästa gång.

Betyg: ***
Text: Banesa Martinez
Hemsida:
http://www.myspace.com/fitmetal
Bolag:Metal Blade Records

Inga kommentarer: