måndag 24 september 2007

YEAR LONG DISASTER - "S/T" *****


YEAR LONG DISASTER uppstod i Los Angeles under slutet av 2004. Genom att utgå från rockhistoriens vagga strävade bandet mot att hitta egna vägar utan att för den delen mista passion eller dynamik.

Debuten strålar med en originalitet vars styrka ligger i dess vida variation men skulle lätt förfalla utan alla element. Precis som unionen mellan musikrävarna som hamnar på topp i och med den gyllene treenigheten - gitarr, bas och trummor.

Söker du desperat efter förlamande riff rekommenderar jag ångande'Destination'. Där ligger Rich Mullins (Bas) och Brad Hargreave (trummor) bakom den lekfullabakgrunden som Daniel Davies levererar en genomborrande sång och gitarr på. Albumets intensitet är jämn i låtvalen tills tionde spåret entrar och drastiskt drar ner tempot. De sista två låtarna skippas istället lätt när skivan upprepas.

Bandet förmedlar en sorts frihetskänsla och trollbinder med förmågan att attrahera vilken typ av rocker som helst. Med sina spektakulära övergångar mellan verser och riff gjorde de mig förälskad.

Betyg: ***** (5 av 5)
Text: Banesa Martinez
Hemsida: www.myspace.com/yearlongdisaster
yearlongdisaster.com
Bolag: Volcom Entertainment 20070925

Inga kommentarer: