torsdag 6 september 2007

ELUSIVE - "Locked doors, drinks and funerals - Songs from the desert" ****


Brukar du attraheras av den gotiska rocken så är ELUSIVE ett gyllene tips till dig! Norrmännens tredje släpp är ett slitstarkt nät av slående texter, minnesvärda riff och en sorts ceremoniell högaktningsfullhet i sättet att skapa sin ambiens.

Den skickliga trions ljudbild täcker det breda utbudet i genren. Frontmannen Jan Kenneth Barkved's starka månghövdade röst cementerar bilden av den gotiska frontmannen - upplyst, stolt och fullt medveten om sina känslor. Till det följer de två gitarristerna Kristian Gundersen och Tommy Olsson varav den sista även är snillet bakom programmeringen.

Skivan är en tidskapsel till tiden då dygd var något av värde och kärlek något livsviktigt. Klart bäst på "Locked doors, drinks and funerals - Songs from the desert" är den välskrivna balladen 'A thin line'. Tätt efter är 'Into your arms' som förmedlar känslan att ha stolthet för djupa känslor och utsvävningar åt kärleksförklarings hållet.

Det här är en felfritt framförd skiva som bara blir bättre för varje lyssning så fort dess essans har uppenbarat sig. Unna dig det!

Betyg: **** (4 av 5)
Text: Banesa Martinez
Hemsida:
www.elusive.no
Bolag: Pandaimonium 2007-05-18

Inga kommentarer: