tisdag 4 september 2007

ASTRAL KINGDOM -”Into The Fire” (Demo) *


I januari recenserade jag ASTRAL KINGDOM's demo ”Power Metal Through The Universe” som släpptes under sommarmånaderna 2006 och mottog betyget 1 av 5. Främst för det dränkande och hemska MIDI-ljudet på synten, det osammanhängande spelandet men även för att det fattades något eget i plutonens sound.

”Into The Fire” visar Västeråskillarna tydliga förbättringar främst i fantasirikedom till fördel för mer varierade och intressanta instrumentslingor, mer enhetliga låtval samt Robert Nilssons röst som blivit starkare. Sångharmonierna behöver poleras och renodlas, men frontmannen får gärna bevara den fortsätta utvecklingen av sin mångsidiga röst; bara de många sidorna placeras ut mer träffsäkert.

Thor Olsson envisas fortfarande med den hårresande klangen på sin synt trots den angenäma, men korta, närvaron av ett fjäderlätt piano i 'For Eternity'.

Jag gläds åt spåret 'Into The Fire' som, på gott och ont, catchigt förmedlar en mer mogen och våghalsig bild av bandet. Men det är med uppmaningarna tightare, modigare och byt syntljud ekandes i huvet kvartettens alster lämnar denna hoppfulla skribent.

Betyg: * (1 av 5)
Text: Banesa Martinez
Hemsida: www.astralkingdom.com

1 kommentar:

Tomczek sa...

Att man som invånare i Västerås aldrig hört talas om bandet förvånar mig inte med det låga betyget ;)