lördag 25 augusti 2007

El Gordo – “The Man Behind The Machine” *****


Denna hänsynslösa trio orsakar en omedelbar koppling till vilda västern klassikern ”Den Gode, Den Onde, Den Fule” från 1966. Svenskarna har den värdefulla förmågan att skapa trovärdig fuzz. De melodiska insticken får mig att undra ifall min hörsel är korrekt! Det blytunga och första spåret ’The End And Back’ är en av de bästa inom genren på galet länge, och sätter genast ribban skyhögt.

Låtar med väsentlig medellängd, indränkta i intressanta kompositioner och en stämning som inte går att förbise, då den sliter upp dina ögonlock utan pardon. Detta utmärker EL GORDO bland konkurrenterna. Att sätta på denna debut innebär en kaskad känslor där ’Bikini’ är det självklara ljudspåret för sommaren 2007 och ’Echo:Silence’ en magisk åktur.

EL GORDO avslutar med sitt bästa spår ’Do It!’ som innehåller samma fyrverkeriliknande energi som APHRODITE’S CHILDs låt med samma namn från 1971’s album ”666”. Och trots de märkbara stonerinfluenserna från uråldern låter albumet fräschare än en nyöppnad öl - kittlande ”The Man Behind The Machine” är ett måste för fuzzälskaren!

Betyg: ***** (5 av 5)
Text: Banesa Martinez
Länk: elgordo-music.com
www.myspace.com/glengordo
Bolag: Glen Ghost Records 2007-05-21

Inga kommentarer: