fredag 1 juni 2007

Pain – Psalms of Extinction **


PAIN är Peter Tägtgrens soloprojekt där han alltså inte bara är upphovsmakare till musiken som tillhör genren industriell metal utan även spelar allt själv. Han är känd från HYPOCRISY som är ett etablerat death metal band med 10 albumsläpp sedan 1992. Men han har även visat sig vara en uppskattad producent till en mängd stora band.

På detta, PAINs femte, album ”Psalms of Extinction” kan jag inte skrubba bort den omedelbara kopplingen av att Marilyn Manson gått in i filmen ”The Fly”s (1986) teleportör. Och när han väl teleporterats till sin destination upptäcker han dock att E-Type kilat in i kapseln utan hans vetskap och medfört deras sammanfogande till PAIN.

Spåret Zombie Slam är min favorit på skivan trots dess LORDI-atmosfär. En spännande upplevelse på ”Psalms Of Extinction” är covern på BJÖRKs Play Dead som helt klart är en bättre version än originalet genom att den är mörkare, mer mystisk och pampig, mycket häftigt!

Jag får en svenskifierings-känsla när han sjunger och det är om något bland det mest tråkiga som går att uppleva i sång väg. Musiken är stämningsfull och medryckande, men allt för elektronisk för att passa min smak.

Betyg: ** (2 av 5)
Text: Banesa Martinez
Bolag :Roadrunner Records 2007-04-18
Hemsida: www.pain.cd
www.myspace.com/officialpain

Inga kommentarer: