tisdag 5 juni 2007

THE END – Elementary ****


Akter vars musikaliska uttryckssätt är svårt att placera in i ett bestämt fack, är oftast de som växer sig fast bäst. Så länge låtskrivarna har så pass bra koll på skapelsen att den inte skenar iväg i ett jytter av olika influenser, är det just dessa band man återkommer till gång efter annan. Redan efter första genomlyssningen av "Elementary" törs jag ”gambla” och påstå att THE END, blir ett av dessa band.

Kanadenserna gör sig antagligen inte så populära bland ”genrepolisens” anhängare, då detta knappast går kategorisera. Tänk tanken att KHOMA, NEUROSIS, KATATONIA och något argt Hardcoreband är inhysta under samma tak, hos hyresvärden Steve Austin (TODAY IS THE DAY). Du vet att du vill bo granne med bandet och sitta med ett glas mot väggen för att lyssna, även om gänget kommer repetera tillsammans när du har sovmorgon.

Bitvis kan känslan av att det inte alls är samma band som spåret innan, som det som just avnjuts komma. Har man överseende med detta finns ingenting att klaga på hos Relapsegänget.
Jag älskar det!

Betyg: **** (4 av 5)
Text: Manne Påhlsson
Bolag: Relapse Records
Länk: http://www.allchaos.net

Inga kommentarer: