fredag 15 juni 2007

BRANT BJORK AND THE BROS. –”Somera Sól” *****


Bland de viktigaste delarna i det som blivit fuzz ska Brant Bjork ha cred för då han ingått i storheter som KYUSS och FU MANCHU, där han haft en stor del bakom kompositionen och skinnplågandet. På denna etapp utforskar han den funk och psykadeliskt indränkta fuzzrocken tillsammans med KYUSS trummisen Alfredo Hernandez, bassisten Dylan Roche och gitarr guden Cortez.

“Somera Sól” är BRANT BJORK AND THE BROS.’ andra skiva och de lyckas göra en strålande uppföljare som expanderar och täcker stora ouforskade gungiga ytor som bokstavligen blåser skallen av dig. Visst kan man lista ut en handfull influenser men ökenrockarna kör sin egen grej och har ett unikt sound som får den mesta konkurrensen att blekna.

Det är en musikupplevelse så som den borde vara; intressant att lyssna på, får dig att uppleva känslostormar och helt leva dig in i dess kringelikrokar. Det är klassisk passionerad rock med rivjärnsgitarrer, lounge atmosfär som är omsorgsfullt ihop pusslat med massor av kärlek. Ett tydligt exempel är ’Love is Revolution’.

Bland de mest förtrollade upptäckts färderna finns ’Lion Wings’ som bäddar in oss i flöjt, saxofon och cymbal. ’The Native Tongue’ är en perfekt kidnappning på en tropisk ö med mystik och sköna jamsessioner i solnedgången - ruskigt vackert, njutningsfullt och befriande. Årets platta utan förevändningar med andra ord!
Betyg: ***** (5 av 5)
Text: Banesa Martinez
Hemsida: http://www.dunarecords.com/
Bolag: Duna Records 2007-05-03

1 kommentar:

Anonym sa...

Mmja...han har gjort bättre plattor. Fattar inte att vissa inte gillar pärlan "Saved By Magic" från 2005. Klockren dubbelplatta.