onsdag 30 maj 2007

DYING FETUS – ”War of atriation” ****


Han verkar vara en envis rackare, DYING FETUS-pappan John Gallagher. Medlemmar kommer och går i vad som kommit att bli ett av de största dödsmetalbanden i världen (detta blir 5: e skivan sedan starten 1991) men manglet, det består!

Senast det begav sig, 2003, då med plattan "Stop At Nothing" stod John som konkurrent till sina forna vapendragare Jason Netherton och Sparky Voyles, vars band MISERY INDEX fullkomligt sopade banan med DYING FETUS då de samma år släppte fullängdaren Retaliate. Fyra år har nu passerat och den enligt många bleka insatsen på föregångaren ska följas upp med åtta spår samlade under namnet War Of Attrition, och vilken uppföljare sen!

En spark i ansiktet på de som räknat ut bandet är det minsta man kan säga. Bandet låter sjukt taggade och hungrigare än någonsin gör man precis det som bör göras och mer där till.

Bandets patenterade mix av gruffig deathmetal och metalhardcore är så sjukt medryckande och gungigt att man aldrig vill att de ska utveckla sig bort från det. Ingenting nytt under solen krävs i detta läge, så länge konstellationen vräker ur sig låtar som Indious Repression är i alla fall jag nöjd som en fet amerikansk unge på studiebesök i en godisfabrik.

Betyg: **** (4 av 5)
Text: Manne Påhlsson
Bolag: Relapse Records
Länk: www.dyingfetus.com

Inga kommentarer: