måndag 21 maj 2007

MAC BLAGICK "S/T" ****

Nej det är inte en slarvig skribent som stavat Black Magic fel. MAC BLAGICK är det stockholmsbaserade bandets fiffiga namn som lätt leder en till tankar på en förtrollad tid då den hårda rocken spreds som en pest genom 60/70–talshjältar. Det de har gemensamt med dessa hjältar är macho-attityden och en ljudbild med inslag av psykadelia och funk.

Albumet kantas av några superlåtar som osar kreativitet, mod och kompetens. Men dessvärre också tre spår som lyser med sin plottrighet, främst i Lyin’ King och Stars där stilar blandas för häftigt, närmare olidligt.

Den första låten som jag verkligen fastnar för är Domination som gör mig helt knäsvag med sin doft av SIR LORD BALTIMORE och IRON BUTTERFLY.

Magiken fångar MAC BLAGICK totalt i låten Murder där MANFRED MANN’S EARTH BAND skymtar längs skuggorna. Snipe levererar ett percussioninferno som skapar massiv gåshud och Sledge imponerar grovt med ett drömlikt gitarrspel som varken känns krystat eller ”inom ramar”, utan bara rejält kreativt. Hela bandet är i sitt esse och rytmen påminner om SANTANAs tidigare bidrag som fullkomligen skakade världen med energi – låten får lätt ett toppbetyg!

I min musik-utopi ställer MAC BLAGICK ytterligare in skärpan i stjärnkikaren till nästa gång för att fullkomligt frälsa världen med sin självklara talang.

Text: Banesa Martinez
Betyg: ****
Länk: http://www.macblagick.com/
http://myspace.com/macblagick
Bolag: Glen Ghost Records 2007-05-21
Sättning: Marino Funketti (sång), Clarious Thump (bas), Sledge Nelson (gitarr) och Snipe Slammer (trummor)

Inga kommentarer: