måndag 7 maj 2007

FU MANCHU – “We must obey” ****


Detta är fuzzrockarna som glänser med sin avslappnade atmosfär som genast för tankarna till sol, sand, fräcka bilar, sex och berusning.
”We must obey” öppnar med ett oroväckande parti i titelspåret som snabbt omdirigeras till FU MANCHU-soundet som jag älskar så med ös och genomborrande gitarrer. Detta är FU MANCHUs tionde resa i fuzzrock landskapet sedan starten 1994 med ”No One Rides For Free”.

Knew it all along letar sig in i mitt närminne med en gång. Och likt ett sandkorn i ögat är den otroligt svår att inte tänka på. De ekande, medryckande gitarrerna bidrar till den utsökta känslan av att känna skateboarden under dina fötter. Hur du svischar förbi vackra palmer, hav och halvnakna kroppar i dina solbrillor, växlandes mellan en kall öl ett grymt leende.

På den läckra version av THE CARS’ Moving In Stereo och i I Shake it loose sammanfogas battlande gitarrer till en ondskefull spiral. Lesson har både härlig bas och suger ner dig i en djupflod likt Näcken. Låtens gitarrinledning tillsammans trummorna känns som solsken mot ansiktet.

Då och då får jag den där rysliga college-rock-känlsan som bandet utvecklat allt eftersom åren gått, och som på sätt och vis är deras signum. Fast i titelspåret ”We must obey” är greppet mer lössläppt och då och då skrattar de lite hånfullt i backspegel med en attityd som inte bara jag avgudar. Var så säker.

Text: Banesa Martinez
Betyg: 4 av 5
Bolag: Liquor and Poker 2007-02-21

Inga kommentarer: